I Copilot kan man nu oprette sin egen chatbot, som man kunne bruge til undervisning (user agents). Det har Per Størup Lauridsen for nylig beskrevet her, dog er hans eksempler måske ikke ligefrem læringsfremmende. Det påstår han heller ikke. Men interessant, hvis man kan få en bot til at logge ind i it-systemer og selv hente data ud.
Så vidt jeg kan se i vores O365 er en ‘user agent’ “bare” en samling af prædefinerede prompts, som eleverne kan klikke ind på i Copilot. Fx. kunne man — måske — lave en bot, der træner elevernes evne til at positionere sig i en debatterende artikel og kolleger kan lave en ‘biobot’.
Fordelen er at eleverne ikke selv skal bruge tid på at formulere prompts, så man kan fokusere på faglige formål. Men de kan sagtens gøre det — og det vil jeg tro at de dygtigste elever vil prøve alligevel.
Det kunne være interessant at eksperimentere med en personlig feedbackbot til skriftligt arbejde, men det ligger lige uden for min nærmeste udviklingszone, tror jeg. Jeg forstår fx ikke, hvordan man konkret ‘træner’ maskinerne — eller de træner vel sig selv — men hvor går man hen? Hvordan fungerer GPT4?
Men jeg forstår at jeg først skulle organisere nogle træningsdata og måske kunne jeg bruge en ai-agent til
- at skrive til alle mine tidligere elever og få samtykke til at bruge deres opgaver.
- at hive alle mine danskafleveringer ud af Lectio fra de sidste 15–20 år.
- sortere dem efter genrer: reflekterende, debatterende, diskuterende
- uddrage mine kommentarer til enkelte afsnit i de enkelte opgaver
- læse mine slutkommentarer og forstå at de ofte gælder teksten som helhed.
Så kan jeg træne en GPT4 med det og så har jeg en personlig feedbackbot — eller hur?
Bliver jeg så arbejdsløs eller ville det kunne fungere som et supplement, som eleverne brugte til at forbedre deres tekster før jeg læste dem? Ville de gide at bruge tid på det? Ville det blive akavet, hvis man nu var uenig med kommentarer sit ai-selv ?
Skriv et svar