Jeg har nu rodet en dags tid med at flytte adjunkten.dk over på lektoren.dk.
Jeg startede i 2006 med at lægge opgaver ud, da jeg var på en skole som ikke havde nogen læringsplatform.
Lektier blev skrevet på tavlen (altså fysiske, grønne tavler, ‘M.I.S.’) — og så tænkte jeg det var smart at lave læseplaner online — hence Adjunkten.dk.
I starten var det nærmest bare xml-lister med datoer og lektier til mine hold. Så lærte jeg lidt css og html og så begyndte det at se mere fancy ud.
Så begyndte jeg at lægge arbejdsspørgsmål ud, som jeg brugte på flere hold. Så lagde jeg en masse tekster ud, så de kunne ses på telefoner. Så installerede jeg et forum (Snitz). Så lavede jeg quizzer med Hot Potatoes. Så oprettede jeg en blog på WordPress.
Og så gik Microsoft fra ASP til ASP.net, mens alt det sjove og nye skete på PHP — og så havde jeg et problem… 🙂
Nu vil jeg altså flytte det hele til et PHP-webhotel, fordi så kan jeg hoste min egen WordPress-hjemmeside, som jeg vil bruge professionelt som blog og læringsplatform.
Plugins til lærere
Når man selv hoster, kan man installere flere tusinde plugins udviklet af nørder rundt omkring i verden. Her er både skidt og kanel. For en lærer synes jeg følgende ser interessante ud :
Buddypress — socialt netværk/gruppearbejde
BBpress — forum plugin
WP Pro Quiz — quizværktøj — den har jeg brugt til den lille pilot på forsiden.
WP Courseware — Betalingsplugin til at lave sin egen “mini-MOOC” — har leget lidt med det og er foreløbig ikke så imponeret.
Fordele:
Man er sin egen systemadministrator. Man har en langt mere dynamisk og spændende virtuel arbejdsplads og mange flere muligheder. Man kan give elever nogle rettigheder, som de ikke kan få på en skoleplatform. Jeg bliver nogle gange irriteret over de løsninger, som er valgt for en , når man bruger et stort system. Og jeg har allerede fordomme overfor Office 365 , eller hvad det nu hedder. Men det er måske unfair.
Med Buddypress kan opsætte lukkede klassefora, hvor eleverne kan blogge. (Skoleblogs.dk er bygget med WP og Buddypress viser et kig i kildekoden)
Ulemper:
Man er sin egen systemadministrator. 🙂 Risikoen for at noget går i stykker er nok lidt højere — i hvert fald hvis man er ukritisk mht. plugins.
Det kan være forvirrende for eleverne med flere brugernavne og logins. Men jeg tror faktisk at WP kan importere en CSV-liste med brugernavne og passwords, så de kan få samme id til skolen og lektoren.dk. Det kan der så måske være nogle sikkerhedsproblemer i ?
Jeg tænker bare, at når vi lukker eleverne ind i en læringsplatform med en meget fast og statisk struktur, så er det lidt ligesom at køre ned af A7 gennem Tyskland på sommerferie. Og når de så går ud af gymnasiet, så kan de ikke finde rundt på de mindre sideveje.
Eller er det bare mig, der er sær, nørdet snegl 🙂 ?
Skriv et svar