Giv eleverne tekster som epub

promo-mHvis man har prøvet at lægge tekster og arbejdsspørgsmål ud på en hjemmeside, så kan de nemt oversættes til epub, så eleverne kan læse og annotere på tablets og telefoner ved at bruge dotepub.com. De laver en extension til Chrome og Firefox, som man bare skal klikke på for at få en webside ud som epub.

Jeg har forsøgt mig lidt med “Den lille Karen“, som er blevet hentet en del gange fra adjunkten.dk. Her havde jeg lavet en word-version, hvor vigtige tekstpassager var markeret med gult. Nu har jeg bare indsat et billede og lavet et forklarende link til “muser”. Man vil også kunne markere tekst i forskellige farver ved at bruge css-styles – men man behøver altså ikke kunne kode html for at bruge Dotepub.

I videoen vises hvordan du let installerer og bruger Dotepub:

 

Christian Langballe har også skrevet om det ovre på It i undervisningen.dk.

Plugin’et til wordpress virker kun når man opretter posts – ikke på pages – ( jeg ved heller ikke hvorfor jeg hele tiden laver sider, gammel vanetænkning vel)

Pædagogiske muligheder

Det er oplagt, at det er smart at kunne læse teksten på flere forskellige dimser. Det er også smart at man kan indsætte links, video/audio, farve teksten osv. Om det så får eleverne til at interessere sig mere for den lille Karen og hendes bejlere står uvist. Jeg har ikke prøvet endnu – hvis du har, så hører jeg meget gerne om det.

Hvad nu hvis eleverne laver epubs i stedet?  Man kunne måske endda lave et kursus i at opsætte sin egen boghandel på nettet  – det kan ret let gøres fra en wordpress – platform.

Måske kunne man gøre dette i et sprogligt emne i dansk? “Udgiv din egen epub om ridning/fodbold/whatever”

 

 

0.00 gennemsnitligt (0% score) - 0 stemmer

One comment

Skriv kommentar