Mens vi venter på Obama

Krigen i Gaza har nu varet 19 døgn, men Israel har stadig ikke fået has på Hamas, der i dag affyrede 4 raketter ind i Israel. Det er asymmetrisk krig i en nøddeskal.

I kulisserne arbejder diplomater og politikere på en våbenhvile, så der ikke er kamphandlinger, når Obama tiltræder på tirsdag.

I dag udtalte FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon efter et møde med Ægyptens udenrigsminister:

I repeat my call for an immediate and durable ceasefire… Hamas rocket attacks must stop and at the same time I have been condemning the excessive military operation by the Israelis.

Men der ligger stakkevis af FN-resolutioner helt tilbage fra 1967, som parterne ikke har overholdt. Alle ved, at USA er den eneste nation som kan lægge et tilstrækkeligt pres på Israel.

Efter granatchokket den 11/9 2001 så George Bush næsten udelukkende konflikten i en “either you are with us, or you are with the terrorists” – optik, hvor palæstinenserne var terrorister. (Det er Hamas jo også, men måske kunne man kigge lidt på årsagen til terroren.)

I dag kom det også frem at Osama Bin Laden opfordrer til Jihad i Gaza:

Vi er med jer og vi vil ikke svigte jer. Vor skæbne er bundet til jeres i bekæmpelsen af korstogs-zionisternes koalition, i kampen indtil sejr eller martyriet

Det vil i hvert fald ikke dæmpe gemytterne.

Obamas kommende udenrigsminister Hillary Clinton sagde i tirsdags i senatet at USA vil arbejde for en to-stats løsning. Men hvordan? Hvem skal have Jerusalem? Skal flygtninge fra 1948/49 vende tilbage? Hvad skal der ske med de mere end 400.000 ulovlige jødiske bosættelser på Vestbredden?

“Yes, we can….”

0.00 gennemsnitligt (0% score) - 0 stemmer

Skriv kommentar