Tøger Seidenfaden oppe i skriftlig dansk

Tøger Seidenfaden, en af Danmarks mest kendte chefredaktører og kommentatorer, var til skriftlig eksamen i dansk samtidig med alle andre 3.g’ere i Danmark.

Under dæknavnet ‘Charlotte Zeiden’ valgte Seidenfaden ikke overraskende at skrive om journalistik og medier og forholdet mellem dokumentar og fiktion. Hen imod slutningen af kronikken, kan han ikke dy sig for at lege lidt med sin identitetsmaske, uden dog at smide den helt:

Jeg hedder Charlotte Zeiden, og skulle gerne bestå studentereksamen i skriftlig dansk i dag. Men hvad nu, hvis jeg var en helt anden, der havde sneget sig til at bruge computeren her i Hillerød i dag? Og hvem skulle denne anden så være? En positivistisk filosof, fordi jeg så hårdnakket hævder, at der er ting, der lader sig afgøre objektivt? En licensbetaler af ældre årgang, fordi jeg brokker mig så meget over, at DR svigter sine egne idealer? Eller en helt tredje eller fjerde person? Som mine eksempler antyder, kan den tekst, jeg har skrevet, rumme nogle fingerpeg eller nære en mistanke. Hvem er Charlotte Zeiden? Eller hvem prøver hun at ligne med sine lidt tunge, selvsikre og insisterende argumenter?

Læs kronikken, som jeg har uploadet på studienet under navnet “Bob Marley”, her.

0.00 gennemsnitligt (0% score) - 0 stemmer

Skriv kommentar