lektoren

An arrow divider

Tøger Seidenfaden oppe i skriftlig dansk

1 min­ut­ters læsning

Tøger Seidenfaden, en af Danmarks mest kendte chefredaktører og kommentatorer, var til skriftlig eksamen i dansk samtidig med alle andre 3.g’ere i Danmark.

Under dæk­navnet ‘Char­lotte Zei­den’ val­gte Sei­den­faden ikke over­rask­ende at skrive om jour­nal­is­tik og medi­er og forhold­et mellem doku­men­tar og fik­tion. Hen imod slut­nin­gen af kro­nikken, kan han ikke dy sig for at lege lidt med sin iden­titets­maske, uden dog at smide den helt:

Jeg hed­der Char­lotte Zei­den, og skulle gerne bestå stu­den­terek­samen i skriftlig dan­sk i dag. Men hvad nu, hvis jeg var en helt anden, der havde sneget sig til at bruge com­put­eren her i Hillerød i dag? Og hvem skulle denne anden så være? En pos­i­tivis­tisk filosof, for­di jeg så hård­nakket hævder, at der er ting, der lad­er sig afgøre objek­tivt? En licens­be­taler af ældre årgang, for­di jeg brokker mig så meget over, at DR svigter sine egne ide­al­er? Eller en helt tred­je eller fjerde per­son? Som mine eksem­pler anty­der, kan den tekst, jeg har skrevet, rumme nogle fin­ger­peg eller nære en mis­tanke. Hvem er Char­lotte Zei­den? Eller hvem prøver hun at ligne med sine lidt tunge, selvsikre og insis­terende argumenter?

Læs kro­nikken, som jeg har upload­et på stu­di­enet under navnet “Bob Mar­ley”, her.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *