lektoren

An arrow divider
1.z

Elevgrupper med #chatgpt

2 min­ut­ters læsning

Det er ret fascinerende at Chat­G­PT kan skrive html on demand. Man kan således bede bot­ten om at lave web­sider uden at kunne kode selv. Den over­sæt­ter fra dan­sk til html.

Vi har i skolen ofte brug for at lave til­fældige grup­per. Der find­es en del sted­er på net­tet, der kan det, men out­put­tet ser alligev­el ikke helt ud, som jeg ønsker det, og så skulle jeg bruge tid på at rette resul­tater­ne til.

Jeg ville gerne have 20 unikke, til­fældige ind­delinger på grup­per af 4 elever i en klasse, hvor de også let kunne se, hvem de er makkere med. Kunne man bruge Chat­G­PT (den gratis ver­sion 3.5) til at bygge sin egen ‘cus­tom’ løsning?

Jeg gjorde forsøget og efter en del prompten frem og tilbage og test i en lokal brows­er, fik jeg en html-kode med dette resultat :

GruppegeneratorDen virk­er sådan set fint nok til at lave til­fældige grup­per, men jeg kunne ikke forklare/prompte den til at lave UNIKKE, til­fældige grup­per. Dvs. at Hans og Grete risik­er­er at komme i gruppe sam­men i flere ind­delinger, selvom jeg hellere ville parre dem med andre klassekammerater.

Er der nogen som her prøvet noget lig­nende og ved, hvor­dan man fork­lar­er bot­ten at den skal lave UNIKKE grupper ?


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *