lektoren

Blog om undervisning i dansk og historie på gymnasiet

Jeg vil have en Kindle

kindleDen nye Kindle ser ud til at være et seriøst bud på en afløser for Gutenbergs 500 år gamle papirbog.  Spørgsmålet er om den også vil tage livet af forfatterne.

Du downloader din bog på mindre end 60 sekunder fra Amazon via trådløst netværk.  Kindles bøger er beskyttet af en slags DRM, men de overvejer at understøtte det åbne epub format, som Google Books og Projekt Gutenberg bruger. Man kan også læse pdf og epub på Kindlen.

Microsofts DRM blev ekstremt upopulært til beskyttelse af musikfiler, fordi det var/er møgbesværligt at overføre til andre “dimser” – mp3-afspiller, telefon osv.

Gyldendal vil bruge “social DRM” – et åbent format, som indeholder et vandmærke med brugerens navn. Man vil altså kunne spore uploaderen, hvis man fildeler.

Man må håbe, de finder en løsning der sikrer forfatterne en indtægt og samtidig gør det nemt at læse sine bøger på forskellige platforme.

Jeg er ved at læse “Europæerne” af Per Nyholm. Den vejer 2,0 kg. på vores badevægt, så her kunne det være rart at sidde med Kindlens små 300 gram og samtidig kunne skrive noter og lægge elektroniske bogmærker.

Med forsendelse og told kommer den op i 2000 kroner. Jeg tror godt, jeg kan vente til der kommer flere danske e-bøger.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *