lektoren

An arrow divider

Jeg vil have en Kindle

1 min­ut­ters læsning
kindleDen nye Kin­dle ser ud til at være et ser­iøst bud på en afløs­er for Guten­bergs 500 år gam­le papir­bog.  Spørgsmålet er om den også vil tage livet af forfatterne.

Du down­loader din bog på min­dre end 60 sekun­der fra Ama­zon via trådløst netværk.  Kin­dles bøger er beskyt­tet af en slags DRM, men de overve­jer at under­støtte det åbne epub for­mat, som Google Books og Pro­jekt Guten­berg bruger. Man kan også læse pdf og epub på Kindlen.

Microsofts DRM blev ekstremt upop­ulært til beskyt­telse af musik­fil­er, for­di det var/er møgbesværligt at over­føre til andre “dimser” — mp3-afspiller, tele­fon osv.

Gylden­dal vil bruge “social DRM” — et åbent for­mat, som inde­hold­er et vand­mærke med brugerens navn. Man vil alt­så kunne spore upload­eren, hvis man fildeler.

Man må håbe, de find­er en løs­ning der sikr­er for­fat­terne en indtægt og sam­tidig gør det nemt at læse sine bøger på forskel­lige platforme.

Jeg er ved at læse “Europæerne” af Per Nyholm. Den vejer 2,0 kg. på vores bade­vægt, så her kunne det være rart at sid­de med Kindlens små 300 gram og sam­tidig kunne skrive not­er og lægge elek­tro­n­iske bogmærker.

Med fors­endelse og told kom­mer den op i 2000 kro­ner. Jeg tror godt, jeg kan vente til der kom­mer flere danske e‑bøger.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *