lektoren

An arrow divider

Lav et forløbskartotek i Microsoft Teams

1 min­ut­ters læsning

Hvis du er på en Lec­tioskole, så bruger I forhåbentlig også funk­tio­nen for­løb­s­del­ing, hvor man med et enkelt klik kan kopiere en kol­le­gas for­løb med mate­ri­aler og hele pivtø­jet til sit eget hold. Men hvor­dan kan man skaffe sig et overb­lik over en fag­grup­pes for­løb i Lectio?

Jeg har prøvet at bruge en sim­pel liste i Share­point til det. Ideen er at man del­er links til for­løb med nogle metadata:

Screen­shot fra Teams — data i kolon­nerne ‘for­fat­ter’ og ‘afprøvet af’ har jeg streget ud.

Man gør sådan her:

  1. Opret først lis­ten i Share­point: Åbn det Sharepoint/websted, som er tilknyt­tet fag­grup­pen. (Når man opret­ter et nyt Team, så oprettes der automa­tisk et Share­point til Teamet)
  2. Klik på ‘ny’ og ‘liste’ i øver­ste ven­stre hjørne.
  3. Nu skal du til­fø­je forskel­lige kolon­netyper til din liste. Det er her brugerne in casu lær­erne skal ind­taste data om deres for­løb. Efter titelkolon­nen har jeg til­fø­jet ‘link’ (til Lec­ti­olin­ket) , per­son (til for­løb­s­for­fat­teren), valg (så man kan søge på sprog/litteratur/medier) per­son igen (til ‘afprøvet af’) og så ‘synes godt om’.
  4. Til­føj lis­ten som en fane i Teams: Vælg ‘ny fane’ — Share­point — og din liste.

Voila — man kan nu søge både på titler, foku­som­råde, “likes” og for­fat­tere — forud­sat selvføl­gelig at nogen i fag­grup­pen har delt nogle links 🙂

Hvor­dan viden­del­er og kvalitetssikr­er I for­løb på din skole?


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *