Tibetanske tolkninger

Så blev 30 tibetanere fra urolighederne i Tibet i marts dømt ved kinesiske domstole. De fik mellem 3 år og livsstid.

Det var det største oprør i Tibet siden 1989, hvor tibetanske munke også demonstrerede mod den kinesiske besættelse 3 måneder før massakren på den himmelske freds plads. Du kan se et nyhedsindslag om det fra 14. marts:

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Den kinesiske netavis “People’s Daily”, som er lige så uafhængig som Peter Brixtofte, har et interessant tema om “sandheden” om urolighederne i Lhasa.

Og i en kommentar skriver redaktøren (?) at vestlige landes kritik af retstilstanden i Kina og forholdene i Tibet skyldes manglende viden om Kinas kultur og historie:
Han-kineserne, som er den dominerende etniske gruppe i Kina, kommer fra Tibet, og derfor er det åbenbart en selvfølge at Tibet hører under Kina.
Hvis man ikke er klar over det, kan man blive påvirket af “Dalais klike”, skriver avisen.

(Da indlandsisen smeltede for 15.000 år siden kom de første jægere vist til Danmark sydfra. Vi må revidere vores udenrigspolitik!)

Kina har en lang tradition for at interessere sig for, hvem der regerer i Tibet. Det er ikke så underligt. I 1720 indsatte Kina en Dalai Lama, som var loyal overfor kejseren. I nyere tid blev Tibet indlemmet i Kina ved en militær erobring i 1951 og siden er selvstændighedstanker og -bevægelser blevet holdt nede. Munke og nonner er blevet fængslet, torteret og dræbt.

0.00 gennemsnitligt (0% score) - 0 stemmer

Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *