Ammitzbøl i centrum

De fleste politiske kloge Åger og politikere har i dag haft travlt med at dømme Borgerligt Centrum ude, fx giver Politikens Mogensen “ingen chancer overhovedet” til Ammitzbøls nye parti.

I Borgerligt Centrums program lanceres 3 mærkesager:

  1. Man vil afskaffe efterlønnen, hæve pensionsalderen og forkorte dagpengeperioden. Her kunne man nok blive enige med Konservative, Venstre og Radikale om reformer.
  2. Færre forbud og regler:
  3. Vi ønsker både at fjerne eksisterende forbud, som begrænser borgernes handlemuligheder og ikke virker efter hensigten, og at modarbejde eventuelle kommende forbud, som ikke er nødvendige.

Hvem kan være uenige i at fjerne forbud som ikke virker efter hensigten? Ikke ligefrem udtænkt af Nobelpristagere.

  1. Afskaffelse af 24-års-reglen og tilknytningskravet for indvandrere. Her er det svært at se, hvordan man kan forene det med Foghs og Kjærsgaards “fast og fair” udlændingepolitik. Det bliver nærmere EU-reglerne, der gør det af 24-års-reglen.

Der er til gengæld en smule substans i forslaget om et opgør med universalitetsprincippet i den danske velfærdsmodel:

Til gengæld skal indvandrere først med tiden optjene ret til velfærdsydelser som for eksempel gratis lægebehandling. Indtil da må de klare sig med forsikringsordninger. Flygtninge skal naturligvis – som i dag – med det samme have ret til alle velfærdsydelser.

Jeg kan ikke se, hvorfor radikale vælgere skulle gå til Simon frem for Margrethe, men det kan Simon Ammitzbøl tydeligvis. I dag kom han i hvert fald i centrum.

0.00 gennemsnitligt (0% score) - 0 stemmer

Om forfatteren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *