Danmarkshistorien 1700-2013

Untitled

 

Stavnsbåndet: I 1788 blev stavnsbåndet ophævet. Stavnsvåndet gik ud på, at man som bonde var fæstebonde, så man kunne ikke eje sin egen gård, man skulle arbejde for godsejerne. Da det så blev ophævet, fik man mulighed for at eje sin egen gård, og man fi også mere mulighed for social mobilitet, da man ikke længere arbejdede under en godsejer.

Napoleon/Københavns bombardement: Lige i starten af 1800-tallet herskede Napoleon i store dele af Europa. Danmark havde en meget stor og stærk flåde på det tidspunkt, og det gjorde englænderne bange. De var bange for, at Danmark ville bruge flåden til at støtte Napoleon. Derfor bombede England flåden og København. Pga bombardementet gik danskerne på Napoleons side, og var imod England. Da Napoleon tabte krigen, mistede Danmark Norge til Sverige.

Grundloven (1849): På dette tidspunkt havde kongen af Danmark, Christian 8., enevælde. Borgerne og bønderne var meget utilfredse med ham, og de krævede at få flere rettigheder. Frederik 7. erklærede, at han var en konstitutionel konge, dvs. uden enevældige beføjelser. For et mere demokratisk samfund lavede man Grundloven, som gav 15% af befolkningen stemmeret.

Krakket på Wall Street: I 1929 krakkede børsen på Wall Street i USA. Det var en stor økonomisk krise som hurtigt bredte sig til resten af verden, og i 1933 ramte krisen Danmark.

2. verdenskrig (1939-45): 2. verdenskrig var en verdensomspændende krig, der dog mest omfattede hele Europa. Hitler forsøgte at tage magten i store dele af verden, og d. 9 april 1940 blev Danmark besat af Tyskland. De tyske tropper i Danmark skulle have mad, og det gav det danske landbrug stor økonomisk fremgang. De tyske tropper forlod Danmark d. 5 maj 1945.

Medlem af EF: I 1973 blev Danmark medlem af Ef (nu EU).

 

0.00 gennemsnitligt (0% score) - 0 stemmer

Om forfatteren

Kommentarer

  1. Det er en rigtig flot tidslinje! Det er dog lidt svært af følge den kronologisk, men den gode, forklarende tekst hjælper meget 🙂
    Til dels krigsorienteret

  2. Flot og anderledes design, det er tydeligt at se, at Briyanth er god til den slags! 🙂 Det er måske lidt svært at finde rundt i den, men teksten hjælper en hel del, som Mette også har kommenteret på. Forholdsvis krigsorienteret.

  3. Lækkert Layout først og fremmest. Jeg finder det yderst betagende med hensyn til valget af Napoleon Bonaparte og Adolf Hitler, da Napoleon Bonaparte (som et eksempel) kun inddirekte er skyld i Bombardementet af København, som i så fint pointerer, hvilket får mig til betvivle relevansen af et iscenesat billede af Napoleon Bonaparte, som illustration af Danmarkshistorien. Ellers meget fint 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *