lektoren

Blog om undervisning i dansk og historie på gymnasiet

Danmarkshistorie 1700–2013

1 min­ut­ters læsning
Danmarkshistorie

 

Fri­hedsstøt­ten:
Stavns­bån­det ophæves og det er en del af de land­bore­former som senere hen gjorde op med lensvæsenet og den feu­dale samfundsopbygning/produktionsmåde. Dette havde en stor betyd­ning for Dan­mark da fæste­bøn­derne nu ikke kun var bun­det fast til en enkelt god­se­jer. Lib­er­al­is­men var sam­tidig i gang med at vok­sen frem i Frankrig, hvilket lagde stort pres på Danmark.

Slaget på reden:
Eng­land var bange for at Napoleon ville overtage den Danske flåde. Eng­land beslut­tede der­for at slå til før Frankrig fik chan­cen. Dette betød store tab for den danske flåde som ikke var kamp­klar og Dan­mark-Norge blev siden hen nødt til at accepter en aftale om våbenhvile.

 

Kommentarer

5 svar til “Danmarkshistorie 1700–2013

 1. Mette Jørgensen Langergaard Avatar
  Mette Jørgensen Langergaard

  Det er en flot tid­slin­je med et til dels krig­sori­en­teret historiesyn.
  Det er dog lidt mærkværdigt, at Anders Fogh skal repræsen­tere Dan­marks medlemsskab i NATO 😉

 2. Guffe Avatar
  Guffe

  Hvad er det lige trak­toren skal forestille at repræsentere?
  Ellers har i lavet en lækker tidslinje.

  1. Ternvig Avatar
   Ternvig

   Det skal forstille den udvikling der skete inden for især land­bruget efter Dan­mark mod­tog Mar­shall hjælpen i 1949–1951

 3. Patrick Avatar
  Patrick

  Go og meget krig­sori­en­teret tid­slin­je, selvom der selvføl­gelig også er cen­trale danske begiven­hed­er som stavns­bån­det og grundloven.

 4. Signe Frank Avatar
  Signe Frank

  Rigtig godt arbe­jde og fin tid­slin­je. Det er godt, I har så mange begiven­hed­er, som strækker sig over så lang en tidspe­ri­ode. Kan godt se, hvad Tern­vig men­er med trak­toren og udviklin­gen inden for land­bruget efter Mar­shall-hjælpen. Fint at få det med, det er der vist ikke andre, der har. Dog hold­er jeg med Mette i, at det er lidt mis­visende med Fogh, men ellers rigtig godt! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *