Danmarkshistorie 1700-2013

Danmarkshistorie

 

Frihedsstøtten:
Stavnsbåndet ophæves og det er en del af de landboreformer som senere hen gjorde op med lensvæsenet og den feudale samfundsopbygning/produktionsmåde. Dette havde en stor betydning for Danmark da fæstebønderne nu ikke kun var bundet fast til en enkelt godsejer. Liberalismen var samtidig i gang med at voksen frem i Frankrig, hvilket lagde stort pres på Danmark.

Slaget på reden:
England var bange for at Napoleon ville overtage den Danske flåde. England besluttede derfor at slå til før Frankrig fik chancen. Dette betød store tab for den danske flåde som ikke var kampklar og Danmark-Norge blev siden hen nødt til at accepter en aftale om våbenhvile.

 

0.00 gennemsnitligt (0% score) - 0 stemmer

5 Kommentarer

 1. Mette Jørgensen Langergaard
  Mette Jørgensen Langergaard

  Det er en flot tidslinje med et til dels krigsorienteret historiesyn.
  Det er dog lidt mærkværdigt, at Anders Fogh skal repræsentere Danmarks medlemsskab i NATO 😉

 2. Hvad er det lige traktoren skal forestille at repræsentere?
  Ellers har i lavet en lækker tidslinje.

  • Det skal forstille den udvikling der skete inden for især landbruget efter Danmark modtog Marshall hjælpen i 1949-1951

 3. Go og meget krigsorienteret tidslinje, selvom der selvfølgelig også er centrale danske begivenheder som stavnsbåndet og grundloven.

 4. Rigtig godt arbejde og fin tidslinje. Det er godt, I har så mange begivenheder, som strækker sig over så lang en tidsperiode. Kan godt se, hvad Ternvig mener med traktoren og udviklingen inden for landbruget efter Marshall-hjælpen. Fint at få det med, det er der vist ikke andre, der har. Dog holder jeg med Mette i, at det er lidt misvisende med Fogh, men ellers rigtig godt! 🙂

Skriv kommentar