Vigtige begivenheder og mennesker fra 1700-tallet til i dag.

 

Skærmbillede 2013-05-27 kl. 13.38.13 Skærmbillede 2013-05-27 kl. 13.38.22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter bearbejdelse af overbliksforløbet, har vi lavet en kreativ opgave, til at fremvise, hvilke begivenheder vi især finder rigtig vigtige for historien og nutidens Danmark. Dette er vores visuelle version på historien fra 1700-tallet til i dag.

Den første begivenhed er tabet af den danske flåde, i året 1806/07.

Efter den danske flåde var tabt, kom Frederik den 7. til magten, og stiftede grundloven som vi kender den i dag. Dette skete i 1848/49.

Senere kom arbejderbevægelsen i 1871, hvor de danske arbejdere begyndte at organisere sig på socialistisk grundlag. Denne bevægelse byggede på Karl Marx’ idéer.

En anden begivenhed der har haft stor betydning for hele verden, og Danmark inkluderet, er 2. Verdenskrig. Hitlers diktatoriske metoder fra 1939-45, og senere Berlinmurens fald i 1989.

Inden Berlinmurens fald, tilbage i 1960’erne, kom ungdomsoprøret. Dette opstod, fordi de unge i 1960’erne havde mange andre muligheder end deres forældre, hvilket skabte en kommunikationskløft imellem generationerne.

Efter Berlin murens fald, kom rødstrømpebevægelsen i 1970, hvor kvinderne arbejdede for deres rettigheder og ligestillingen.

Desuden mener vi, at World Trade Center er en vigtig begivenhed, fordi der på det tidspunkt ikke var ret meget terror, og at angrebet på tvillingetårnene satte gang i en stor eksplosion af terror.

Til sidst finder vi udviklingen af Apple som en vigtig begivenhed, fordi denne viser den hurtige udvikling af teknologi.

 

 

0.00 gennemsnitligt (0% score) - 0 stemmer

6 Kommentarer

  1. Det er fedt med to forskellige tidslinjer, som har forskellige historiesyn. Den første tidslinje handler meget om Danmarks befolkning og udvikling af denne. 9/11 er ikke en dansk begivenhed, men den har i høj grad påvirket den danske befolkning (militæret). Jeg synes faktisk, den passer fint ind, hvis man ser på det med danske briller rettet mod vores soldater. Sjovt, med Apple til sidst 🙂
    Den anden tidslinje har et mere krigsorienteret historiesyn og ligeledes en begivenhed, som ikke sker i Danmark, men som påvirker os danskere alligevel.

  2. Godt med de to tidslinjer hvor den ene har fokus på flere af danmarks befolkningsgrupper, dog virker æblet lidt sjovt.
    Det andet har et mere krigsorienteret syn og selvom alle begivenhederne har haft indflydelse på Danmark, så foregår de i udlandet, eller inddrager flere lande.

  3. God tidslinje. Flot sat op. Gode beskrivelser til billederne. Man kan godt mærke at de har fokuseret en smule på forskellige styreformer arbejderbevægelsen, nazisme, grundloven osv.

  4. Flot design og faktisk en ret god idé at lave to tidslinjer med to forskellige historiesyn. Øverste halvdel af den første tidslinje fokuserer meget på oprør og kampen for ligestilling. Der er nogle udenlandske begivenheder på begge tidslinjerne, men de har som sagt haft stor indflydelse på Danmark, og især 9/11 er jo noget, folk aldrig glemmer og som har ændret en hel del i forhold til sikkerhed og indsatsen mht. at bekæmpe terrorisme. Den nederste tidlinje indeholder et mere krigsorienteret historiesyn. Gode og store betydningfulde begivenheder som Hitler og nazismen samt murens fald i ’89. Rigtig fint 🙂

Skriv kommentar