lektoren

An arrow divider

Miljø og vækst – COP15 i historisk perspektiv

1 min­ut­ters læsning
cop15_logo_img
  1. Intro – Førindus­trielle sam­fund og miljøet     Intro­duk­tion: Peter Mad­sen “Økolo­gi og his­to­rie”  kap. 1–2 , s. 9–16
  2. Indus­tri og land­brug —  PM kap. 3, s. 16–23
  3. Reak­tion­er: Hold­ninger til miljøet. “Dyb­deøkol­o­giske” stand­punk­ter vs. fx Lom­borg (uddrag af “Køl af” , 2007)
  4. Reak­tion­er: Miljølov­giv­ing fra ca. 1973. Brundt­land, Rio, Kyoto. PM.
  5. I‑lande vs. U‑lande. CO2-emis­sion og udvikling­shen­syn (evt. mate­ri­ale fra Kli­maæn­dringerne)
  6. COP15 – rolle­spil. Forskel­lige grup­per i klassen find­er argu­menter for og spiller forskel­lige lan­des del­e­ga­tion­er. Der udar­be­jdes et COP15-kompromis.

Andre ideer?


Udgivet

i

, , ,

af

Tags:

Kommentarer

3 svar til “Miljø og vækst – COP15 i historisk perspektiv

  1. mse Avatar
    mse

    tja, i stedet for før-indus­trielle kunne man arbe­jde med før-besat­te eller før-impe­ri­alis­erede sam­fund. Det afrikanske og det nor­damerikanske kon­ti­nen­ters befolkninger lev­ede jo i bæredygtige sam­fund før de blev besat af europa.

  2. Adjunkten Avatar

    Hmm, bliv­er det så ikke til syn­de­fald­shis­to­rie, hvor alt var bedre før den slemme hvide mands byrde ? Vil du “back to the jungle”? 🙂

    1. mse Avatar
      mse

      Næ — snarere back to civil­i­sa­tion — grun­den til at der er så få vid­nes­byrd om disse sam­fund er jo netop at de var for civilis­erede til at holde slaver og bygge pyra­mider, tem­pler osv. Der må være et eller andet tilbage som vi kan lære af — ikke at jeg ved så meget om det, men der find­es en del god lit­ter­atur af afrikanere (læs: sorte) og indi­anere. Jeg har arbe­jdet noget med dette i engelsk. 

      Any­way spæn­dende prob­lematik — vi kom­mer forhåbentlig til at arbe­jde sam­men, så kan vi jo se på sagerne. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *